U jučerašnjem incidentu na mostu preko reke Toplice kod Kuršumlije, kada su rezervisti pokušali da probiju kordon policije, povređeno je 25 osoba, a četvorica demonstranata su privedeni. Hitna služba Doma zdravlja u Kuršumliji ukazala je pomoćdesetorici pripadnika Žandarmerije i petorici policajaca. Prema njihovim podacima, lakše je povređeno i deset rezervista od kojih su četvorica zatražili pomoć.

Do incidenta je došlo kada je policija pokušala da zaustavi kolonu vozila sa oko 1.000 vojnih rezervista iz oko 20 gradova Srbije koji su krenuli da blokiraju administrativni prelaz Merdare, prema Kosovu. Rezerviste su na mostu preko Toplice u Pepeljevcu zaustavile jake policijske snage, sa oko 300 pripadnika MUP-a u opremi za razbijanje demonstracija. Najpre je došlo do koškanja između rezervista i policije, a zatim i do fizičkog sukoba. U međuvremenu rezervisti su pokušali automobilom da probiju kordon, ali je policija zaustavila vozilo. Protest je okončan oko 13.30, kada su rezervisti počeli da se razilaze.

Četvorica ratnih veterana koji su privedeni nakon sukoba optužili su policiju da ih je brutalno pretukla nakon hapšenja. Komandir policijske stanice u Kuršumliji Radisav Milenkovićnije komentarisao te optužbe. Rezervisti su na prelazu Merdare nameravali da protestuju zbog neisplaćenih dnevnica u vreme NATO bombardovanja, kao i zbog formiranja bezbednosnih snaga na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari