Otvorena ambasada Kosova u Jerusalimu 1Foto:vikipedia

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore saopštilo je da je otvorena ambasada Kosova u Izraelu, sa sedištem u Jerusalimu, kao deo sporazuma postignutog u Vašingtonu u septembru prošle godine, prenosi Kosovo onlajn pisanje prištinske štampe.

Ministarstvo je saopštio da je tokom uspostavljanja diplomatskih odnosa 1. februara 2021. godine ministar spoljnih poslova Izraela Gabriel Aškenazi otkrio ploču ambasade Kosova u Jerusalimu, navodi Reporteri.

Nije bilo moguće da predstavnik Kosova bude prisutan u Jerusalimu zbog pandemije, a Ministarstvo spoljnih poslova naložilo je otpravniku poslova u Izraelu da ploču koju je otkrio ministar Aškenazi, zajedno sa državnom zastavom, postavi u zgradi ambasade Kosova u Jerusalimu, navodi se.

„Postavljanje državne ploče i zastave u ambasadi Kosova u Izraelu odražava posvećenost Vlade Kosova da ispuni preuzetu obavezu da uspostavi diplomatsku misiju u Jerusalimu, koja će biti posvećena povećanju bilateralne saradnje“, saopštilo je Ministarstvo.

Bivši specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel naveo je danas na Tviteru da jedva čeka da uživo vidi ambasadu Kosova u Izraelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari