Pak: Mediji pogrešno interpretirali 1Foto: www.predsednik.rs

Stanislava Pak, savetnica za medije predsednika Srbije Tomislava Nikolića, izjavila je danas da su mediji pogrešno interpretirali Nikolićevu izjavu o vozu za Kosovsku Mitrovicu da će Srbija morati da se brani u slučaju da njen narod bude ugrožen.

Neki su to protumačili kao poziv na rat, što svakako nije slučaj. Naprotiv, predsednik je govorio miroljubivim tonom, pokušavajući da smiri situaciju i smanji tenzije, izjavila je Pak u Jutarnjem programu televizije Pink.

Mi smo poslali voz, oni naoružanje, a onda se priča da je Srbija provokator, ocenila je Pak, prenosi pink.rs.

Pak je, govoreći o izjavi Nikolića da će ako bude potrebno i sam poći u rat sa svojim sinovima, istakla da rata neće biti, da Srbija to neće dozvoliti, ali da jedna stabilna i jaka država uvek mora da bude spremna na sve.

Prema njenim rečima, Nikolić je tokom svog mandata otvorio brojna vrata, stvorio nove, važne kontakte i Srbiju predstavio onakvom kakva ona jeste.

Videćemo da li će se kandidovati, ali njegov uspeh i popularnost u narodu ga sami kandiduju, ocenila je Pak.

Ona je rekla i da je bila iznenađena tonom saopštenja ministarke Zorane Mihajlović, napiminjući da ne priliči obraćanje predsedniku Srbije na takav način.

Obraćati se u prvom licu, ja ne očekujem ovo ili ono, nije nešto što bi trebalo da kaže gospođa Zorana Mihajlović i ne znam u kom svojstvu se ona obratila, da li kao član predsedništva ili kao ministar, dodala je Pak.

Predsednik vlade i predsednik stranke ima pravo da očekuje od svojih ministara i od svojih saradnika i od svoje stranke da se ponašaju na određeni način, a ovakvo ponašanje je simptomatično, uvek se dešava kada premijer nije tu, rekla je Pak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari