Poslanici Jedinstvene Srbije u Narodnoj skupštini neće podržati rezoluciju o Srebrenici ako u njoj počinjeni zločin bude definisan kao genocid, izjavio je predsednik te stranke Dragan Marković Palma.

– Nećemo podržati rezoluciju u kojoj piše genocid, jer se u Srebrenici genocid nije ni dogodio. Poslanici JS prihvatiće rezoluciju kojom se osuđuju zločini svih naroda počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije – saopštio je Marković na konferenciji za novinare.

Predsednik JS pozvao je hrvatski Sabor i Skupštinu Bosne i Hercegovine da, u istom danu, osude sve zločine počinjene u oružanim sukobima devedesetih u državama bivše SFRJ.

Slobodan Vuksanović, direktor Informativne službe Demokratske stranke Srbije, ocenio je da se genocidom mogu nazvati zločini počinjeni u Jasenovcu, Mauthauzenu, Aušvicu i „takvim strašnim stratištima“, a da je u slučaju Srebrenice reč o ratnom zločinu, za koji treba individualno da se odgovara.

Vuksanović je na konferenciji za novinare rekao da je u bivšoj Jugoslaviji „besneo žestok građanski rat“, a da su u ratovima ljudi individualno odgovorni.

– Srbiji i njenim građanima nije potrebna etiketa genocida kojom bi neko narednih 200 godina mahao i za sve loše što se desi i što se desilo okrivljavao jedan narod – rekao je Vuksanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari