Foto: SVM

Pastor je pozvao vojvođanske Mađare da se registruju za glasanje na parlamentarnim izborima u Mađarskoj, koji treba da budu održani 8. aprila, i da izađu na birališta.

Prema njegovim rečima, „zahvaljujući snazi i razmišljanju u nacionalnom duhu Vlade Mađarske, vojvođanski Mađari su došli do sistema zastupanja interesa kakvog ranije nije bilo, i ako Fides i Hrišćansko-demokratska narodna stranka ne nastave rad koji vrše proteklih 8 godina i posle izbora, onda će se to prekinuti“.

„Ne možemo da dopremo do svih naselja, ali neće biti dela Vojvodine u koji nećemo otići. Želimo da razgovaramo o mnogo čemu. Želimo da razgovaramo o proteklom periodu. Želimo da razgovaramo o značaju izbora. Želimo da razgovaramo o budućnosti i da skrenemo pažnju građana da im je osnovni interes da na ovim izborima uzmu učešće i osnovni interes da im dokažemo, ili da uverimo birače da je ovakva izgradnja zajedničko delo, koje smo u proteklih 8 godina sa Fides i HDNP zajedno sproveli, i da to nastavimo“, izjavio je Pastor za RTV Panon, a prenosi Magločistač.