Paunović: Zaposleni u opštini Paraćin izloženi pretnjama 1Foto: Miroslav Dragojević

U ovom trenutku u Paraćinu se pripremaju ili realizuju projekti u vrednosti 23 miliona evra, od čega su oko 21 milion sredstva koja su već odobrena i projekti u realizaciji, izjavio je predsednik opštine Saša Paunović.

Opštinski bužet je oko 10 miliona evra, što znači da su sredstva odobrena kroz projete dvostruko veća, a deset puta su veća od našeg investicionog budžeta, rekao je Paunović na konferenciji za novinare povodom Dana opštine.

On je istakao da je broj nezaposlenih već pet godina u padu, zahvaljujući aktivnosti malih i srednjih preduzeća, ali ostaje problem nerešena situacija u Srpskoj fabrici stakla.

Najznačajnija vest je dolazak švedske fireme Rimaster u Paraćin. Prvih 50 radnika je na obuci, plan je da za godinu i po bude zaposleno 350 radnika, a u trećoj fazi do 1.000. Opština će izaći u susret zahtevima tog investitora, ističe Paunović.

Prema njegovim rečima, manjak broja zaposelnih u opštinskim službama odražava se na brzinu rada i kašnjenje u realizaciji pojedinih projekata, a razlog je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, iako Paraćin ima oko 150 radnika manje od broja koji je zakonom propisan.

Pored toga, zaposleni u opštini Paraćin suočeni su sa pretnjama, organizovanom, plaćenom kampanjom u više od 400 objava u kojima je iznet veliki broj neistina sa ciljem kriminalizacije službi i unošenja razdora i zastarašivanja.

Vrhunac kampanje bio je pokušaj aktivista Srpske napredne stranke da fizičkom silom prekinu sednicu Skupštine opštine. Govorim o pretnjama nasiljem, jer je odbornicima prećeno gepekovanjem, što je prijavljeno policiji, rekao je Paunović.

Dodao je da je bilo i pretnji da će nečijem detetu biti ubačeno 20 grama heroina u auto ako ne promeni mišljenje, uglednim lekarima se preti otkazima, a tu nije kraj, kazao je Paunović.

Neki Paraćinci su zarad osvajanja vlasti spremni na stvari koje nisu primerene civilizovanom društvu i sledeće nedelje nastaviću razgovor sa ministrima na tu temu, kazao je Paunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari