Pejić: Led je odavno probijen imenovanjem Ane Brnabić 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Imenovanjem Ane Brnabić za premijerku Vlade Srbije probijen je led u vezi sa predstojećim zakonom o istopolnim zajednicama, kada je reč o prihvatanju ove teme među biračima Srpske napredne stranke, odnosno glasačima u Srbiji, kaže za Danas Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja – Faktor plus.

Prema njegovoj oceni, medijski će zakon o istopolnim zajednicama verovatno biti prikazan kao zajednica koja ima karakteristike brakova, ali ne u totalno tradicionalnom smislu.

– Izvesno je da ovdašnje društvo, sa svim njegovim karakteristikama, neće biti oduševljeno ovim zakonom, odnosno davanjem prava i odobravanjem istopolnih brakova. Međutim, verujem da to neće uticati na pad rejtinga Srpske napredne stranke, ili će taj pad biti beznačajan i vrlo mali. Ponoviću, godine su već prošle od kada je Ana Brnabić od strane građana koji glasaju za SNS, uveliko prihvaćena, tako da je taj problem premošćen. Zakon o istopolnim brakovima, dakle, neće imati, značajniji uticaj na društvo u celini, kao ni na rejting vladajuće stranke – ističe Vladimir Pejić.

Pejić: Led je odavno probijen imenovanjem Ane Brnabić 2

Kako dodaje, birači SNS i građani će sigurno „gunđati protiv tog zakona i neće biti srećni“, ali, napominje Pejić, veći otpor tome ne može se očekivati.

–  Medijski će taj zakon predstavljen na način koji će biti prihvatljiviji većinskom raspoloženju biračkog tela i, pretpostavljam, da će vrlo lako proći, bez većih problema i otpora većinskog dela biračkog tela – zaključuje Pejić.

Podsetimo, pre desetak dana, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije pozvalo je zainteresovane da učestvuju u javnim konsultacijama za izradu teksta Nacrta zakona o istopolnim zajednicama, uz objavljivanje Polaznih osnova za izradu tog nacrta koji će potom biti prosleđen parlamentu na usvajanje.

„Ljudska prava predstavljaju i vaše pravo da bez diskriminacije provedete svoj život sa svojim ličnim svojstvom u istopolnoj zajednici. Dakle, to je evropski, to je demokratski i ja mislim da je Srbija spremna na takav zakon“, izjavila je za RSE ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Pejić: Led je odavno probijen imenovanjem Ane Brnabić”

  1. Sutra će da nam kažu da je heroin lek i mi ćemo malo da gundjamo ali rejting SNSa neće pasti, pa dete njene partnerke u nekim tabloidima već nazivaju sinom Ane Brnabic

  2. Nažalost naše društvo je još uvek nepristojno i veoma konzervativno .Svako ima pravo na svoj privatan život, i to bez “ komentara“ nepristojno .Ana Barnabic je pokazala da je sposobna kao političar, i mislim od većine veoma cenjena .Treba usvojiti zakon i to što pre, gledajući u budućnost pozitivno .

    • Kako zaključi da je uspešan političar i kako se ta njena uspešnost manifestuje? Molim te pojasni mi, izgleda da sam sve njene (i srpske) uspehe prespavao.

    • Do nedavno zbabljeni đedica a od nedavno restilizovani zbabljeni dečko brn a bič sposobna za bilo šta? On/a nije sposobna da sačuva dve nacrtane ovce niti da na oranju nađe busen ali zato je odlična ako je u pitanju državna pljačka i poltronstvo do bola. Vidi se da joj služba prati portale koji su kritični prema ovoj vlasnoj pošasti i čitaju naše komentare jer je očigledan restajling brn a biča…ali džaba…priroda je neumoljiva.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.