Petković na Kosovu: Država brine o srpskom narodu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici posle obilaska KBC uz pratnju direktora Zlatana Eleka, da država brine o srpskom narodu i da će znati da oduži medicinskim radnicima za sve što su učinili i što čine.

„Na svakom mestu ćemo pomoći vas lekare i medicinske sestre kako bismo mogli svi zajedno da se izborimo sa ovom pošasti koja nas je snašla“, naveo je Petković, preneo je Kossev.

U većinski srpskim sredinama u nekoliko navrata odobreno je da se zaposli po 70 lekara i 200 medicinskih sestara, a potom još 45 lekara i preko 83 medicinske sestre. Sada je raspisan i novi konkurs za 38 medicinskih sestara, rekao je Petković, dodavši da upravo to najbolje govori koliko država brine o narodu sa Kosova i Matohije.

Posle posete zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica, kao i PCR laboratoriji, Petković će, prema najavi, razgovarati sa novoizabranim gradonačelnikom i čelnicima Srpske liste, obići manastir Banjska i opštinu Zubin Potok, a posetiće i sedmočlanu porodicu Nedeljković, kojoj je opština, uz pomoć Kancelarije,  obezbedila sredstva za adaptaciju kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari