Pobednici "Hakatona" Pašalić i Milivojević 1Foto: FoNet/ ALeksandar Levajković

U okviru obeležavanja 16. godišnjice od ubistva Zorana Đinđića, juče je u dvorani Kulturnog centra uručena nagrada pobednicima prvog takmičenja „Zoran Đinđić Hakaton“ Aleksandru Pašaliću i Vojinu Milivojeviću.

Prema rečima organizatora takmičenja, ideja je bila da se, za razliku od ranijih godina kada su se organizovala takmičenja u besedi, lik i delo Đinđića ovog puta predstavi na drugačiji način. Član žirija Dušan Okanović naveo je da je Hakaton moderan način predstavljanja vizije i vrednosti Đinđića mlađim generacijama.

Idejni tvorac i organizator ovog takmičenja Miloš Đajić istakao je da su se na ovogodišnji Hakaton prijavila četiri tima iz Beograda, Niša i Novog Sada, koja su 24 sata radila na razvijanju svojih projektnih ideja na temu „Znanje je moć – ako je neznanje moć, posledice su teške“. Dobitnik nagrada Aleksandar Pašalić objasnio je da je glavna motivacija u stvaranju ove platforme bila da se mladima pruži mogućnost da shvate koliko je Đinđić svojom politikom zadužio zemlju.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je nakon uručenja nagrade istakao da je Đinđić inovacijama i znanju pridavao veliki značaj. „Nije nam cilj da stvaramo kult ličnosti Đinđića, već želimo da kroz ovakva takmičenja stvaramo kult političkog nasleđa i ideja našeg Zorana“, rekao je Lutovac. Pored dodela nagrada, danas je u DKC promovisano izdanje „Besede u Zoranovu čast od 2006. do 2018“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari