Počeli protesti “Niške inicijative” ispred gradskih preduzeća i ustanova (VIDEO) 1Gradska uprava Niša: Foto screenshot Facebook/Srdjan Nonic

Šef opozicine odborničke grupe ”Niška inicijativa” Srđan Nonić jutros je počeo svakodnevne proteste, koje je prijavio ispred više od 50 gradskih preduzeća i ustanova, a prvi “ odbor za doček” priredio je zaposlenima u Gradskoj upravi.

On je jutros u 7.30 časova dočekao službenike ispred glavnog ulaza u Skupštinu grada Niša, gde je muzikom grupe “Red Hot Chili Peppers” na ozvučenju pozdravljao zaposlene i funkcionere.

– Službenicima Gradske uprave sam poželeo dobro jutro, ali sam im i govorio da su “dužni da rade u interesu građana, a ne da rade za Vučića (predsednik Srbije Aleksandar Vučić). Neki su me pozdravljali, neki su se smejali, ali su pojedini šefovi žurnim koracima odlazili u zgradu – rekao je Nonić za “ Danas”.

On je kazao da je jutros samo želeo da podseti zaposlene u Gradskoj upravi da “ih neko gleda i prati šta i kako rade u usnulim institucijama”.

https://www.facebook.com/srdjan.nonic/videos/vb.1039162807/10217952424175749/?type=2&video_source=user_video_tab

– U jednom trenutku mi je prišao jedan od službenika da mi kaže da nemamo pravo da ga snimamo. Uneo se u lice dečku koji je snimao akciju. Ali je nakon toga otišao – rekao je Nonić.

Prema njegovim rečima, policijska patrola je došla i tražila prijavu za skup, ali je otišla nakon što je videla da su protesti prijavljeni do kraja ove godine.

Ovo je bio prvi protest “Niške inicijative” u okviru najavljenih svakodnevnih protesta ispred više od 50 preduzeća i ustanova u Nišu, kako bi zaposlenima postavljali pitanja i podsećali ih da moraju rade u interesu građana.

Nonić: Bacili su neku tečnost na nas

Srđan Nonić je rekao da je iz zgrade Gradske uprave “ dok je trajao protest neko na mladića koji je snimao i njega bacio “ neku žutu tečnost”.

– Imali smo neke žute fleke i smrdelo je na sumpor. Pozvao sam policiju, odmah je došla patrola. Međutim, nisu mogli da naprave nikakav zapisnik. Ipak, ostali su u blizini sve dok je trajala akcija – kazao je on.

Počeli protesti “Niške inicijative” ispred gradskih preduzeća i ustanova (VIDEO) 2
Foto: Screenshot Facebook/Srdjan Nonic

– Ovo je samo prva akcija u okviru koje će svi činovnici, političari i radnici koje plaćamo mi iz budžeta biti podsećani kad treba, koje stvari treba da se rade i u čijem interesu. Moramo to da uradimo zbog uspavanosti svih institucija, političke korupcije, straha, cenzure i udvorištva. Institucije su klinički mrtve za građane u godinama vladavine SNS – naglasio je Nonić.

“Niška inicijativa” je prijavila skupove ispred Gradske kuće, Gradske uprave, svih javnih preduzeća, sekretarijata, gradskih opština, pravobranilaštva, Direkcije za izgradnju grada, KLERA-a, Zavoda za urbanizam… Na spisku su Niški kulturni centar, Simfonijski orkestar i Dečiji kulturni centar, Narodna biblioteka…

Protesti će biti nastavljeni od ponedeljka, ali Nonić ne želi da otkrije isped kojeg preduzeća ili ustanove će biti sledeći “ Odbor za doček” kako bi iznenadio zaposlene.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari