Pokret za preokret: Aktivisti SNS zloupotrebili maloletne učenike za stranačku kampanju 1Foto: 021.rs

Pokret za preokret saopštio je danas da su stranački aktivisti Srpske napredne stranke zloupotrebili maloletne srednjoškolce iz Novog Sada i još nekih mesta, koje su „mobilisali“ da sa transparentom sa sloganom SNS-a i zastavom sa likom lidera te stranke Aleksandra Vučića „marširaju“ ulicom u naselju Liman gde su naprednjaci izgubili na izborima za mesne zajednice.

U saopštenju, PZP je naveo da su angažovani učenici i iz Sremske Кamenice, Rumenke, Veternika i drugih mesta, uz podmićivanje od 1.500 dinara po učeniku, i da ta deca nisu znala kakva je aktivnost u pitanju, iako im je rečeno da se radi za ‘novac i da plaća SNS'“, i da je sa tom akcijom bio upoznat „samo deo roditelja“, ali da nije tražena njihova dozvola.

U saopštenju se podseća da se slično desilo sa „zloupotrebom dečjeg hora u ‘Zmaj Jovinoj’ gimnaziji u oktobru 2019. kada je hor, bez znanja roditelja, trebao da učestvuje na stranačkom mitingu u Novom Sadu, ali je SNS odustao kada su se pobunili roditelji koji su za to saznali iz medija“.

„Jučerašnji dogadjaj zabrinjava iz dva razloga. Prvi je što je marširanje podsećalo na neka zlokobna vremena i što su djaci, uz pratnju i kontrolu stranačkih aktivista, marširali delovima grada u kojima je SNS izgubio na poslednjim izborima za mesne zajednice. Ovo očito predstavlja zastrašivanje ‘neposlušnih’ gradjana Novog Sada“, navodi Pokret za preokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari