Ponoš: Vučić bi da „razgraniči“ Srbiju samu od sebe predajom našeg za naše 1Foto: www.wikipedia.org

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić namerava da reši pitanje Kosova i Metohije tako što će „razgraničiti“ Srbiju samu od sebe predajom „našeg za naše“.

„Vučić je predao četiri opštine na severu Kosova i Metohije, a sada hoće da preda još dve opštine juga centralne Srbije kako bi dobio nazad one četiri opštine. To se tako ne radi ni sa klikerima“, rekao je Ponoš.

Ponoš je, povodom izjave ministra odbrane Aleksandra Vulina da Srbiji niko ništa ne može da uzme silom, istakao da Srbiji u stvarnosti niko ništa ni ne mora uzme silom, jer Vučić daje sve što od njega traži.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, dodao je da se Vučić redovno slika sa generalnima, ali nikada sa njima ne razgovara.

„Ne odlazi na analizu operativnih sposobnosti da čuje da li Vojska Srbije ima dovoljno obučenih tenkista, koliko tenkova uopšte može da se pokrene i da čuje da mu svakog dana iz vojske ode po pet ljudi, jer ne mogu da žive od svoje plate“, naveo je Ponoš.

Kada bi hteo da čuje ljude iz vojnog vrha, oni bi mogli da mu kažu: „Šefe, imao si unutrašnji dijalog o Kosovu, pitao si i profesore sumnjivih privatnih fakulteta šta misle, pitao si i one koji su ti napravili računicu da je preskupo da Srbija sačuva Kosovo, a znaš da smo ti o njima nedavno dostavili fascikle u kojima piše da ne rade za tebe, nego za neke druge. Hajde malo počuj i nas“, rekao je Ponoš.

Generali bi, dodao je Ponoš, mogli da Vučiću kažu i kakva bi Srbija bila sa presečenim koridorom i nešto o geopolitici, a mogli bi da pitaju Vučića i kako je to mislio da se Srbija razgraniči sama od sebe i da preda naše za naše.

„Ako bi on insistirao na takvom rešenju, moglo bi da usledi pitanje: ’Šefe, da li ti je dobro? Ovo se ne radi pri zdravoj pameti’. Ukoliko bi nastavio po svom, trebalo bi da mu kažu: ’Ako hoćeš ovo da uradiš, ne mogu da budem s tobom, jer ako nisi baš zdrav, ne mogu da se vadim na tvoju bolest, a ako to radiš namerno, neću da odgovaram za to što ti radiš’“, naveo je Ponoš.

Ponoš je istakao da je Vučić prvi u srpskoj istoriji koji je odlučio da kaže istorijsko „da“ kada je pretila opasnost da Srbiji nešto uzmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari