Popović Ivković: Demonstranti nasrnuli na časne policijske službenike 1Biljana Popović Ivković Foto: FoNet/MUP

Državna sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković saopštila je da najoštrije osuđuje „divljačko i huligansko ponašanje demonstranata Saveza za Srbiju, predvođenih Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem, Vukom Jeremićem i ostalima, koji su danas nasrnuli na časne policijske službenike“.

„Policajci, koji svoj posao obavljaju časno i pošteno u skladu sa zakonom, provocirani su i omalovažavani, varvarski napadani pesnicama, suzavcem i noževima, a Đilasove pristalice potom su upotrebile i sve što im je došlo pod ruku, kamenice, flaše i druge predmete“, navela je ona.

Istakla je da „to nije miran, građanski, a ni demokratski protest, kako tvrdi Dragan Đilas, jer ništa nije ni mirno ni demokratski u nasilnom upadu, razvaljivanjem vrata, u medijsku kuću, zastrašivanju novinara, uništavanju imovine i šutiranju policijskih službenika“.

„Građani Srbije ne žele ovakve scene nasilja i mržnje u jednom pristojnom i demokratskom društvu kakvo je Srbija, niti ćemo dozvoliti huligansko rušenje institucija naše države“, navela je Biljana Popović Ivković.

Tomašević: Mere u skladu ssa zakonom prema izgrednicima

Ponosna sam na policijske službenike koji su danas iskazali smirenost vršeći svoje dužnosti na očuvanju javnog reda i mira, dok su ih okupljeni bez ikakvog povoda besomučno vređali i gađali kamenicama, limenkama i svime što im je došlo pod ruku”, navodi se u saopštenju Katarine Tomašević, pomoćnika ministra i načelnika Sektora za ljudske resurse.

Ona je najoštrije osudila nasilja i navela da “smatram da država treba da preduzme sve mere u skladu sa zakonom prema izgrednicima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari