Popović Ivković: Kosovo politički pritiska Interpol 1Foto: info-ks.net

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković ocenila je danas da četvrti zahtev Kosova za prijem u Interpol predstavlja politički pritisak na najstariju profesionalnu policijsku organizaciju, kršenje Rezolucije 1244, ali i zloupotrebu mehanizama i pravila Interpola.

U razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarak Said Al-Daherijem, ona je rekla da ponovljeni zahtev Kosova predstavlja i zanemarivanje i nepoštovanje odluke da se ne prihvati njihova inicijativa za prijem koju je donela i Generalna skupština Interpola prošlog novembra u Dubaiju, saopštio je MUP.

Biljana Popović Ivković i Al-Daheri razgovarali su o, kako se navodi, unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

Na sastanka je konstatovano da se policijska saradnja intenzivno razvija, ali da ima prostora za unapređenje u oblastima borbe protiv terorizma i njegovog finansiranja, organizovanog kriminala, trgovine ljudima, borbe protiv trgovine narkoticima, krijumčarenja migranata i pranja novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari