Popović: NATO kriv za događaje u Crnoj Gori 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar bez portfelja Nenad Popović ocenio je danas da se srpski narodu u Crnoj Gori i BiH nalazi pod velikim pritiskom i optužio NATO da stoji iza svih pokušaja da se Srbi slome i da se srpskom narodu oduzmu sloboda i nezavisnost.

„U Crnoj Gori kriminalni i antisrpski režim Mila Đukanovića pokušava da uništi Srpsku pravoslavnu crkvu i identitet našeg naroda. Iza toga stoji NATO koji time želi da uništi svaki otpor u Crnoj Gori u kojoj ga većinski narod, koji nije zaboravio njegove bombe i stradanja, ne želi i prezire“, naveo je Popović u saopštenju.

Lider SNP je dodao da otvoreno nasilje koje je pokazala vlast Mila Đukanovića prema srpskim poslanicima u crnogorskoj skupštini dokazuje da crnogorska vlast ima podršku NATO i da isključivo radi za njegove interese.

„Ovo nasilje crnogorskog antisrpskog NATO režima nad srpskim narodom i njegovim predstavnicima ne sme da se prećuti i ostane bez odgovora Srbije. Moramo da zaštitimo naš narod u Crnoj Gori svim sredstvima i nijedna mera, od proterivanja ambasadora, pa do finansijskih i privrednih sankcija prema predstavnicima tog režima, ne sme biti isključena“, dodao je on.

Popović je ocenio da se zna u kojim su sve sektorima predstavnici režima Mila Đukanovića prisutni u Srbiji, šta i preko koga rade, šireći svoj uticaj i prisustvo za svoj račun i račun nalogodavaca iz NATO.

On je dodao da se iz BiH preti Srbiji NATO trupama na Drini i da se sprovodi pritisak da se Republika Srpska i Srbi saglase sa ulaskom te države u NATO.

„Nema nikakve iluzije da su svi ovi događaji u Crnoj Gori i BiH koordinisani od NATO, kako bi izazvali dodatne napetosti i razdor u srpskom narodu, sa krajnjim ciljem da se slomi svaki otpor Srba, kao poslednjeg naroda na Balkanu koji se odlučno protivi pristupanju tom vojnom savezu“, smatra Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari