Popović: Pomoći ćemo Srbima u Crnoj Gori diplomatskim i svim neophodnim sredstvima 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne stranke (SNP) Nenad Popović izjavio je danas da će kao ministar koristiti svaku priliku da ukaže na „teror koji se sprovodi nad srpskim narodom u Crnoj Gori“.

„Naš narod u Crnoj Gori je u ovom trenutku najugroženija etnička zajednica u Evropi. Za njih ne važe evropske vrednosti i zakoni. U Crnoj Gori jedino važe zakoni sile i mafije koji dozvoljavaju da se otima imovina crkve, a da se ljudima uskraćuju osnovna ljudska i verska prava“, rekao je, u pisanoj izjavi, Popović, koji je učestvovao na litiji i molebanu ispred Hrama Svetog Save za očuvanje svetinja u Crnoj Gori.

On je ukazao da Srbija ima snage da pomogne svojim sunarodnicima u Crnoj Gori diplomatskim, ali i svim drugim neophodnim sredstvima, prenela je SNP.

„Poručujem našoj braći u Crnoj Gori da nisu sami. Jučerašnji veličanstveni skup u Beogradu pokazao je da je srpski narod jedinstven u odbrani naših svetinja i srpstva u Crnoj Gori. Zapaljena je iskra otpora koju je sada nemoguće ugasiti. Ona će nastaviti da se rasplamsava nošena našom verom u Boga i dobrotom i pravdom za koju se borimo. Naši protivnici su ljudi bez vere i zato su osuđeni na propast“, naglasio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari