Poslanici hvale rad Vučića i Vlade Srbije i kritikuju naslovnu stranu NIN-a 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Poslanici u Skupštini Srbije danas su tokom rasprave o setu finansijskih zakona pohvalili predviđene poreske olakšice koje će kako su istakli rasteretiti privredu i podstaći zapošljavanje, ali su se i osvrtali na naslovnu stranu nedeljnika NIN.

Poslanici vladajuće većine hvalili su predložene zakone i aktuelnu vlast na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem naglašavajući da je prethodna vlast dovela državu pred bankrot, ali da je aktuelna vlast sprovela reforme i „postavila Srbiju na noge“.

Poslanica SNS Milanka Jevtović Vukojičić rekla je da Srbija „ubrzanim koracima korača napred u novu sigurnu, izvesnu budućnost koju će aktuelna Vlada i SNS ostaviti potomcima“:

„Bolji kvalitet života svakog građanina je u fokusu. Rad ove vlade, SNS i na pravom mestu u fokusu rada našeg predsednika Aleksandra Vučića“, rekla je Vukojičić.

Pohvale je imala i poslanica SNS Malušić Ljiljana koja je istakla da je Srbija 2012. godine bila pred bankrotom, ali da se to promenilo dolaskom naprednjaka i Aleksandra Vučića na vlast.

„Godine 2012. Srbija je bila pred bankrotom, ali ova vlast je odgovorna i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izvukao Srbiju, a oni sada na takvog čoveka snajperom sramota. Dosta više“, rekla je Malović osvrćući se na naslovnu stranu NIN-a koja je povučena.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Petar Jojić pitao je ministra unutrašnjih poslova, ministra pravde i republičkog javnog tužioca šta su preduzeli povodom naslovne strane na kojoje puška uperena na predsednika Srbije.

On je pokazao i naslovnu stranu dnevnog lista Danas koja je objavila naslovnu NIN-a.

„Postavljam pitanje da li je to profesionalna ili krivična odgovornost onoga ko je to smislio. To je ugrožavanje sigurnosti po Krivčnom zakoniku kojim su propisane kazne ako je delo izazvalo uznemirenost građana. Koje su mere preduzete prema idejnim tvorcima“, upitao je Jojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari