Poslanici SRS: Zašto stanovi samo vojnicima? 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Poslanici Srpske radikalne stranke danas su, tokom razmatranja amandmana podnetih na izmene i dopune Zakona izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, naveli da bi i mladim lekarima, naučnicima, prosvetnim radnicima, samohranim roditeljima i mladim bračnim parovima trebalo omogućiti da pod povoljnim uslovima kupe stan.

Poslanica SRS Nataša Jovanović ocenila je da taj zakon nije dobar, zato što je obuhvatio samo jednu kategoriju zaposlenih – ljude koji rade u sektoru bezbednosti.

Ona je rekla da je u Kragujevcu određena lokacija Denino brdo, koju je grad ustupio za izgradnju 1.029 stanova, ali je to mesto urbanistički potpuno neuređeno.

Jovanović je navela da prateća infrastruktura koja bi trebalo da se uradi nadmašuje cenu gradnje tih stanova i istakla da Kragujevac ne može to da finansira, zato što je u dugu od više od 100 miliona evra.

Prema njenim rečima, aktuelni gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je obmanuo Vladu. Poslanica Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović rekla je da ju je tokom prepodnevnog dela sednice poslanik Srpske napredne stranke Dragan Šormaz uvredio i tražila da se izvini, ali nije precizirala šta joj je Šormaz rekao.

Predsedavajući sednicom, poslanik SNS Veroljub Arsić, pozvao je poslanike da se uzdrže od bilo kakvih izjava koje bi umanjile značaj svega što se desilo u prepodnevnom zasedanju parlamenta, kada su poslanici osudili pretnje upućene deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari