Poverenica: Uključiti više žena u politiku 1Foto: Medija centar

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podržala je danas osnivanje Ženske odborničke mreže Grada Čačka i založila se za veće učešće žena u politici.

Poverenica je učestvovala na tribini „Rodna ravnopravnost u Srbiji“ koju je organizovala Ženska odbornička mreža Grada Čačka i predstavila analizu o rodnoj ravnopravnosti u jedinicama lokalne samouprave.

Janković je, kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, istakla neophodnost aktivnog angažovanja žena u politici, koje su na lokalnom nivou znatno manje zastupljene nego na republičkom, ukazavši da su umrežavanje i međusobna podrška od ključnog značaja. Više žena u političkom životu znači i veći kvalitet odluka koje se donose, jer uključuje obe perspektive, ocenila je Janković.

Ona je naglasila da žene u javnom životu imaju značajnu ulogu jer svojim predstavljanjem, nastupom i sagledavanjem stvari oblikuju javno mnjenje.

„Svaka od nas svojim javnim nastupom može uticati na razbijanje predrasuda o ulozi žena u društvu“, istakla je poverenica.

Ženska odbornička mreža Grada Čačka konstituisana je početkom januara i zalagaće se, pored ostalog i za rešavanje problema nasilja nad ženama, decom kao i ekonomsko osnaživanje žena.

Povrenica je ocenila da ova tribina predstavlja prvu promociju vrednosti za koje se zalažu u svojim osnivačkim dokumentima, zajedno sa centralnom institucijom zaravnopravnost i suzbijanje diskriminacije.

Poverenica je pre tribine posetila 38. Izložbu likovnog stvaralaštva Amatera Moravičkog okruga, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari