Predstavnici 1 od 5 miliona razgovarali sa evroposlanicima o izbornim uslovima 1Marković i Reković Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predstavnici udruženja „Jedan od pet miliona“ sastali su se večeras u Beogradu sa evroparlamentarcima koji posreduju razgovorima o izbornim uslovima u Srbiji.

Po rečima studentkinje Valentine Reković, taj sastanak predstavlja „veliko uvažavanje uspeha“ organizacije „Jedan od pet miliona“ i „dokaz“ njihove nezavisnosti.

Ona je agenciji Beta rekla da su se predstavnici udruženja „Jedan od pet miliona“ sastali s posrednicima Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom kako bi „proverili šta je to dogovoreno i ispunjeno“ u vezi s izbornim uslovima.

„Znate da nismo učestvovali od početka u razgovorima o izbornim uslovima i da smo kao inicijatori bojkota dužni da znamo šta se dešava. Ono što je dogovoreno i navodno ispunjeno od strane vlasti ne vidi se u realnoj situaciji i u stvarnosti“, rekla ona.

„Otišli smo da pitamo gde je problem i da tražimo rešenje tog problema u najkraćem mogućem vremenskom intervalu. Evroparlamentarci su razumeli našu poruku i bili iznenadjeni informacijama koje su dobili“, prenela je Valentina Reković.

Prethodno su se večeras s predstavnicima Evropskog parlamenta sastali lideri Saveza za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari