Preispitati odluku o bojkotu posle epidemije 1Foto: Stanislav Milojković

Autonomna Pokrajina Vojvodina se mnogo bolje organizovana od ostatka Republike.

Čak mi je i (Igor) Mirović u nekoliko navrata delovao vrlo smireno i racionalno u odnosu na ovo medijsko ludilo koje stiže iz Beograda, kaže za Danas Goran Ješić, poslanik Demokratske stranke i bivši predsednik opštine Inđija.

* Gledate li obraćanja predsednika države?

– Jedan deo intervjua na Prvoj sam pogledao, interesovao me je predlog ekonomskih mera. Naravno ništa normalno i pametno nisam čuo. Verujem da svaki nastup Vučića nije dobar za opšte zdravstveno stanje nacije, naročito u ovakvom trenutku. Panični napadi, pretnje, histerija, prenemaganje, laži, nemaju mesta nikada na nacionalnim medijima a pogotovo danas. Ispratim isključivo reakciju po društvenim mrežama i tu vidim posledice takvih neodgovornih nastupa.

* Predsednik najavljuje 24 sata zabrane izlaska. Šta mislite o tome?

– Mislim da je to izjavio u fazi gubljenja kontrole nad samim sobom. Ova vlast ne može mesec dana zaštitne maske za medicinske radnike da obezbedi a Vesić i ekipa plediraju da opskrbe čitavu populaciju distribucijom na vrata. Ludo.

* On nudi i po 100 evra punoletnim građanima.

– On je nudio u nudiće i više para pošto, nemojmo to zaboraviti, izbori nastupaju odmah nakon prekida vanrednog stanja, a nije da nije sklon kupovini glasova.

* Hoće li Vučić iz krize izaći jači nego ikad ili će mu se podrška okrnjiti?

– Mislim da to nije moguće, niko ne može izaći jači posle ovakve katastrofe. Da li će izaći bogatiji on i njegova ekipa, to je sigurno, naročito kada sam čuo ideju o ekonomskim merama.

*  Deo opozicije i opozicione javnosti je ubeđen da je ova kriza kraj ovog režima. Jeste li i vi ovako optimistični? 

– Nisam baš tako siguran, ali da se posle ovoga mora preispitati odluka o bojkotu i dobro organizovati, to je sigurno, a to je već više od pola posla.

* Podržavate li predlog Đilasa i Jovanovića da najstariji prošetaju sat vremena?

– Ne znam, meni deluje nehumano da te ljude držimo 24 sata pod ključem. Nisam ekspert za epidemije, ali mi je strašno što nije pronađeno bilo kakvo rešenje da ljudi izađu bar dva sata dnevno iz svojih stanova, naročito ako pogledamo kako su to npr. u Sloveniji rešili ili u nekim pristojnim demokratijama.

Supruga je šef „kriznog štaba“

* Kako ste se organizovali u vreme vanrednog stanja i policijskog časa?

– Nažalost, mi smo morali sedam dana ranije da uđemo u izolaciju i prekinemo školu za decu iz razloga sklonosti ka respiratornim problemima gotovo svih ukućana. Supruga je donela odluku i ona je šef „kriznog štaba“ i njene naredbe se poštuju bez pogovora. Moram da priznam da mi ipak ne pada teško ovaj karantin pošto ja ipak svaki dan obilazim majku i ujaka koji su sami i ne mogu da izlaze nikako. Trudim se da ne gledam vesti i vreme u kući uglavnom provodim gledajući neke stare filmove i serije, malo čitam, i treniram.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari