Privremeno se obustavljaju protesti u Kragujevcu zbog korona virusa 1Foto: 1 od 5 miliona Kragujevac (arhiva)

Organizacioni odbor građanskog protesta u Kragujevcu saopštio je da se zbog opasnosti od širenja korona virusa privremeno obustavljaju protesti, koji se u tom gradu organizuju svake subote od kraja decembra 2018. godine.

U saopštenju se navodi da se korona virus brzo širi i broj zaraženih povećava, zbog čega je doneta odluka o privremenom obustavljanju okupljanja.

„Poštovani sugrađani, iako su nas pre par dana pozivali na šoping u Italiji i uveravali da su nikada spremniji, broj obolelih se iz dana u dan povećava. Jasno nam je da nas i ovog puta lažu i da se igraju našim životima. Kao odgovorni građani dužni smo da brinemo o svima vama koji ste sa nama u ovoj borbi skoro godinu i po dana“, saopštio je Organizacioni odbor.

U saopštenju se apeluje na sve građane da „pratite savete savesnih lekara“ i preduzimaju sve preventivne mere protiv širenja zaraze.

Protekle subote održan je 50. uzastopni protest na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije, kome je prisustvovalo više stotina građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari