Protesni skup u Šapcu: Nema ništa važnije od slobode 1Foto: D. E.

Na 17. protesnom skupu ispred Stare robne kuće okupilo se oko stotinu građana, najmanje do sada.

Dušan Tufegdžić, zemljoradnik iz Slepčevića i organizator koji je započeo protesna okupljanja, pozvao je na dijalog i pripadnike naprednjačke orijentacije, kako bi suočili mišljenja i argumente.

Međutim, oni svakodnevno protestuju ispred zgrade gradske uprave u radno vreme, i pitanje je ko to plaća radnike iz Elektrodistribucije, Šabačke bolnice, jer su tamo direktori iz SNS.Ostalo je i veliko pitanje za predsednika Vučića o Kosovu, kada će biti obelodanjen taj plan, a ne da se ovako zaklanja iza naroda.

Salko Karadarević, član Gradskog veća, pozvao je Šapčane da sledeći put dođu u što većem broju jer nema ništa važnije od slobode.

Kako to da građani sede po stanovima i kućama, a da ih ne interesuje sloboda, i dostojanstven život. Treba da nas bude nekoliko hiljada, da Šabac ostane slobodan grad i da cela Srbija bude slobodna. Ovo je istorijska borba koja mora da se dobije.

Slavko Živanović, penzioner iz Koceljeve, podsteio je na ucene sa kojima su suočeni meštani Koceljeve. Za dva litra ulja, brašno i šećer, Koceljevci su redovni na mitinzima SNS, a u opticaju je deset pa i više autobusa. I on je pozvao građane da ne odustanu od svojih zahteva, za slobodu medija, fer i poštene izbore.

Nakon toga oragnizovana je protesna šetnja ustaljenom trasom centralnim ulicama. Iako je bio najavljen prof.dr Ratko Božović nije se pojavio na skupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari