Protest 1. juna u Kruševcu: Pola godine od napada na Borka Stefanovića 1Borko Stefanović Foto: Medija centar beograd (arhivska fotografiaj)

Protestna šetnja #1od5miliona u Kruševcu biće održana u subotu, 1. juna u 19 časova, povodom pola godine od napada na jednog od lidera opozicije Borka Stefanovića u Kruševcu, najavili su organizatori.

„Još uvek smo na ulici i borimo se za naša prava“, poručili su oni.

Okupljanje građana u Kruševcu će početi u 17 časova na Trgu kosovskih junaka na platou ispred Doma sindikata gde će biti formirana „Slobodna zona“, a od 19 časova će biti organizovana protestna šetnja.

Građanima će se, kako knajavljuju organizatori, na gradskom trgu obratiti predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, zamenik predsednika i napadnuti Borko Stefanović, predsednik Dveri Boško Obradović i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

„Šest meseci od brutalnog prebijanja Stefanovića u Kruševcu, šest meseci od početka kraja ovog režima nastavljamo našu borbu. Kruševac je prvi započeo ono što smo svi nastavili. Pozivamo Vas da ispratite protest u Kruševcu, i još jednom stanete rame uz rame sa svim slobodnim građanima. Nasilje i prebijanje neistomišljenika je oružje ove vlasti, a mi smo tu da im kažemo da na to nećemo ćutati“, naveli su organizatori protesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari