Protest u Kuršumliji: Poziv građanima da stave tačku na pljačku 1Foto: Kuršumlija bez cenzure (arhivska fotografija)

Roditelji, penzioneri, profesori, doktori, radnici, seljaci i svi građani Kuršumlije pozvani su na protest koji se trećeg četvrtka zaredom organizuje u centru ovog grada.

Iako su se do sada oni održavali spontano, samoorganizovanjem nezadovoljnih građana stanjem u lokalnoj samoupravi, ali i čitavoj državi, skup koji je zakazan za večeras od 18 sati, ovoga puta potpisuje „Pokret mladih Kuršumlije“, prenose Južne vesti.

U pozivu za večerašnji protest koji se širi društvenim mrežama, ali i na plakatima kojima je oblepljen grad, traži se od građana da izađu u što većem broju i daju podršku organizatorima koji kako kažu, „žele da stave tačku na dosadašnju pljačku, nepotizam i raseljavanje kuršumlijske opštine“.

Ovo nije politika, ovo je život. Pozivamo sve građane kojima je stalo do kuršumlijskog kraja da večeras izađu i daju podršku životu, odnosno opstanku mladih. Sa ovakvim trendom raseljavanja Kuršumlija će za nekoliko desetina godina ostati bez stanovnika, a onda neka se država zapita ko će naseliti taj prostor, s obzirom da se graničimo u dužini od 104 kilometra sa administrativnim prelazom Kosova i Metohije, kažu organizatori.

Dodaju i da mladi žele da ostanu na svojim ognjištima, ali da je potrebno da im država i gradska vlast obezbede najminimalnije uslove života.

Naglašavaju da u uslovima kada posao u Kuršumliji mogu dobiti samo članovi vladajuće Srpske napredne stranke, deca političara i lokalnih bogataša, za mlade čiji su roditelji radnici i seljaci nema perspektive i budućnosti.

Protesti u Kuršumliji su prvi put organizovani pre dve nedelje, kada je simbolično otvorena nepostojeća fabrika za koju su državni funkcioneri u 2 navrata preko režimskih medija tvrdili da je otvorena i da radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari