Protesti u Beogradu udarna vest u medijima Severne Makedonije 1Foto: Beta/Milan Obradović

Protesti protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu danas su udarna vest u medijima Severne Makedonije.

U izveštajima o današnjem protestu pred zgradom predsedništva Srbije, u trenutku dok je Vučić držao konferenciju za novinare, televizije i elektronski mediji preneli su zahtev opozicionog Saveza sa Srbiju da Vučić podnese ostavku i delove obraćanja srpskog predsednika koji je odgovorio da se ne boji i da su demonstranti „naišli na tvrd orah“.

Televizija Sitel je objavila da je sutuacija u Beogradu danas eskalirala nakon što su demonstranti predvođeni opozicionim liderima upali u zgradu državne televizije tražeći da se uživo uključe u program i obrate javnosti.

Mediji su preneli detalje blokade i snimke i fotografije na kojima demonstranti formiraju živi lanac oko zgrade predsedništva kako bi sprečili Vučića da je napusti.

Navodeći da je Vučić u obraćanju rekao da neće dozvoliti nasilje i da su identifikivani „napadači na RTS“, mediji u Severnoj Makedoniji su preneli i informaciju da je jedan 19-godišnjak osuđen na 30-odnevnu zatvorsku kaznu i da je nekoliko njih uhapšeno.

Prenet je i deo govora u kojem je predsednik Srbije uporedio sinoćni upad u RTS tokom protesta „Jedan od pet miliona“ sa nasilnim upadom u makedonski parlament 2017. godine i gde vodje srpske opzicije Vuka Jeremića i Dragana Djilasa naziva tajkunima sa kojima neće razgovarati i velikim prijateljima premijera Severne Makedonije Zoran Zaeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari