Protestna šetnja u Apatinu: Sarma za funkcionerku 1Foto: Bez straha Apatin

Udruženje građana „Bez straha“ Apatin je organizovalo još jednu u nizu protestnih šetnji pod nazivom- Stazama“uspeha“naprednjaka. Ispred udruženja govorili su Željko Rajčević, Dejan Bačić, Branislav Milojčić i Branislava Desnica.

Rajčević se ukratko osvrnuo na sve dosadašnje propuste vladajuće partije. Spomenut je put koji nije rekonstruisan iako je „čvrsto“ obećano da će biti, trim staze koje nema, fabrike sapuna čiji se smrad širi gradom.

Akcenat je stavljen ne bahatosti funkcionera kako u javnim preduzećima tako i onih koji sede u opštinskim kancelarijama. Na kraju ovog dela, izveden je mini performas gde je na mestu okupljanja ostavljena sarma, jer jepoznato da jedna od vodećih funkcionerki, “posle svake utakmice istu nosi svojim istomišljenicima”.

Protestna šetnja je nastavljena do skoro ugašene firme „Napredak“ gde se prisutnima obratio Dejan Bačić.Podsetio je građane da je ova firma poslovala 70 godina, a da je nemarom i nestručnošću funkcionera SNSa četrdeset i dve porodice danas ostalo bez dela prihoda jer je četrdeset i dva radnika ostalo na ulici.

Simbolično je na kapiju okačen venac i zapaljene su sveće.

Šetnja je nastavljena put Dunava i pristana.O vde je Branislav Milojičić rekao da iako je u predizbornoj kampanji SNSa obećana rekonstrukcija porušenog pristana, do dana današnjeg niko nije ovo uzeo i na razmatranje. “Ovde su na sam ulaz u pristan, ostavljeni papirni brodovi, nasukani, jer je očigledno da ovde još dugo neće brodovi pristajati”.

Šetnja je završena na šetalištu, kraj Dunava, gde su zapaljene baklje i pušteni brodovi od papira u vodu, besciljno, jer je jedno sigurno, da niko ne zna „kud plovi ovaj brod“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari