Prvi protesti "1 od 5 miliona" sutra u Aleksandrovcu i Brusu 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Novo okupljanje građana Kruševca u okviru protesta „1 od 5 miliona“ zakazano je za večeras, dok će prvo okupljanje građana Aleksandrovca i Brusa biti održano sutra u tim opštinama, najavljeno je na društvenim mrežama.

Organizatori protesta „1 od 5 miliona Kruševac“ saopštili su da će protestno okupljanje početi u 18 sati na Trgu mladih, da će se obratiti glumac Branislav Lečić i građani Kruševca „koji imaju šta da kažu“, te da će nakon toga biti održana protestna šetnja do zgrade Gradske uprave.

Podsetili su da su zahtevi građana Kruševca koji protestuju da gradonačelnica Jasmina Palurović, gradski većnici i članovi Nadzornog odbora Gradske toplane podnesu ostavke i da naredna tri računa za grejanje budu umanjena za polovinu.

Navedeno je da građani traže i da „Kruševac bude bezbedan grad kojim ne upravljaju kriminalni klanovi“, da zdravstveni radnici imaju bolje uslove za rad, a pacijenti bolje uslove lečenja, da gradjani dobijaju pravovremene i istinite informacije i pravo na drugačije mišljenje.

„On mora da ode“, poručuju organizatori protesta „1 od 5 miliona Kruševac“.

Na društvenim mrežama je najavljeno i da će ovog vikenda, odnosno u subotu, 2. februara, prvi put biti održani protesti „1 od 5 miliona“ u Aleksandrovcu i Brusu.

U četvrtak uveče održano je treće protestno okupljanje „1 od 5 miliona“ u Trsteniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari