Protest Građanskog bloka 381 ispred predsedništva 1

Članovi i simpatizeri partija okupljenih oko PSG-a, danas su jedanaesti put i po prvi put ujedinjeni u Građanski blok 381, stali ispred predsedništva i postavljali pitanja čoveku koji je, kako se na ranijim okupljanjima moglo čuti, „uzurpirao mesto predsednika republike“.

Simo Spasić, predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba na KiM ponovo je sačekao članove i simpatizere stranaka okupljenih oko PSG uvredljivim trensparentima, ovoga puta u uniformi Vojske Srbije. Kao „pojačanje“ pojavio se i kontroverzni predsednik Srpske desnice Miša Vacić. Na licu mesta bio je prisutan i Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve, koji je bio glavni akter nedavnog slučaja navodne otmice.

Na početku okupljanja došlo je do malog koškanja sa policijom koja okupljenima nije dozvolila da stanu na plato ispred predsedništva, ali nikakvih ozbiljnijih incidenata nije bilo.

Za razliku od prethodnih skupova, ovoga puta na čelu kolone nije stajao predsednik PSG i lider Građanskog bloka 381 Saša Janković, već potpredsenik novoformirane opozicione kolone i prvi čovek ZEP Zeleni Dejan Bulatović koji je, lativši se megafona, upitao predsednika Vučića kada će se odreći ministara koji zveckaju oružjem i Srbiju rečima zaraćuju sa prijateljima i susedima.

– Aleksandre Vučiću, kada ćeš biti spreman da podneseš ostavku i mirno odeš sa vlasti i da ostaviš Srbiju njenim građanima? Mi iz Građanskog bloka 381 smo spremni da ti obezbedimo mirnu smenu i nećemo ti dozvoliti da blokiraš Srbiju – istakao je Bulatović.

Na kraju svog govora, on je poručio da građani Srbije imaju snagu i da će uskoro u Pionirskom parku biti mnogo više ljudi, te još jednom zamolio Aleksandra Vučića da se „mirno i dostojanstveno povuče sa vlasti“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari