PSG podržao protest radnika i penzionera PKB 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Pokret slobodnih građana podržao je  protest bivših radnika i penzionera PKB (Poljoprovrednog kombinata Beograd) u njihovoj borbi za ostvarivanje prava na akcije koje im po Zakonu o privatizaciji pripadaju, a nakon prodaje ove firme.

Predsednik PSG Sergej Trifunović rekao je da je ova vlast korupciju i pohlepu podigla na potpuno novi nivo.

„Ranije su se korumpirani političari uglavnom ugrađivali za pet do 10 odsto u postojeće, koliko-toliko razumne projekte, što je bilo nedopustivo i za zatvor. Sada, oni izmišljaju lopovske poslove i ciljano uništavaju državu samo da bi stekli milijarde“ rekao je Trifunović i pozvao sve građane da se pridruže protestu radnika PKB.

U saopštenju Pokreta slobodnih građana ističe se da je ova privatizacija sprovedena na netransparentan i verovatno kriminalan način, gde su oštećeni i država, i bivši radnici, i svi građani Srbije.

Prodajom 17 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta kao i stočnog fonda od oko 17 hiljada grla sumnjivoj kompaniji Al Dahra za 122 miliona evra, što je desetostruko manja vrednost od realne, vlast je pokazala da je ili nesposobna za sprovođenje privatizacija ovog obima, ili, što je mnogo verovatnije, da je ogrezla u korupciji navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari