PSG: Poruke mržnje u Đakovici 1

Pokret slobodnih grđana (PSG) i Građanski blok 381 zabrinuti su zbog novih poruka mržnje protiv Srba i sprečavanja da posete Đakovicu povodom slave manastira Uspenja Presvete Bogorodice, saopštio je danas PSG.

Uspostavljanje normalnog života za sve građane na području Kosova i Metohije i omogućavanje bezbednog povratka raseljenih treba da budu najveći prioritet, a ne u senci beskrajnog dijaloga o statusu, naglašva se u saopštenju.

U svom programu PSG i Blok 381 naglasili su, kako se navodi, da poštovanje svih ljudskih prava, naročito imovinskih, teritorijalna i personalna autonomija Srba, institucionalizacija organa lokalne i personalne samouprave, bezbedan i održiv povratak i ekstrateritorijalnost kulturno-istorijskih spomenika treba da budu imperativ koji država Srbija kroz pregovore mora da obezbedi na Kosovu i Metohiji.

Nedemokratske vlasti u Prištini i Beogradu ne mogu i ne žele da dođu do demokratskog i održivog rešenja u interesu ljudi i da će to morati da urade demokratske vlasti posle smene autokratskih režima, ocenjuju u saopštenju PSG i Građanski blok 381.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari