PSG: Sankcionisati govor mržnje poslanika SNS protiv N1, Nove S i Turajlić 1Foto:Logo

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas, povodom napada poslanika Srpske napredne stranke (SNS) na TV N1 i Nova S i članicu Političkog saveta PSG Srbijanku Turajlić, da govor mržnje treba biti najstrože sakcionisan, bez obizra što poslanici Skupštine Srbije imaju imunitet.

Poslanica SNS Biljana Pantić Pilja u Skupštini Srbije ranije danas rekla je da su N1 i Nova S „antisrpski mediji u kojima nema trunke nezavisnosti“ i da ih može „opisati samo jedna rečenica – domaći izdajnik, strani plaćenik“.

„Ovakav narativ u kom se novinari optužuju da su antisrbi, izdajnici i strani plaćenici nije stran funkcionerima ove stranke, a linč koji je sprovodio (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić prema nezavisnim medijima tokom 90-tih dobro je poznat i doveo je do ubistva Slavka Ćuruvije“, naveo je PSG u saopštenju.

PSG je dodao da je poslanik Marko Atlagić „krijući se iza lažnog patriotizma poveo hajku“ na Srbijanku Turajlić, nazivajući je moralnom nakazom „lažno interpretirajući da joj smeta to što se gradi spomenik Stefanu Nemanji, srednjevekovnom vladaru, a ne korupcija i izvedba projekta vezana za tu izgradnju“.

Ranije je isti poslanik na sličan način uvredio i proslavljenu glumicu Jelisavetu Seku Sablić, podsetio je PSG.

„Govor mržnje mora biti najstrože sankcionisan, bez obzira što dolazi od narodnih poslanika koji uživaju imunitet. Na žalost to ne možemo očekivati od pravosudja pod kontrolom vlasti, ali ćemo ovakve slučajeve beležiti, a sve vinovnike procesuirati nakon promena koje su neminovne“, istakao je PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari