Psovke u Skupštini grada Leskovca 1Leskovac Foto: Wikipedia/Vladimir Bogdanović

Odbornik Demokratske stranke (DS) u Skupštini grada Leskovca Sasa Stojanović izjavio je da mu je član Gradskog veća Božidar Vučković, inače predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista, u hodniku gradske skupštine psovao majku.

„Vučković mi je rekao ‘Vi žuti ste mi bacali bombu na kuću, otac mi je umro zbog vas’, a na moje pitanje ‘koji žuti’ opsovao mi je majku“, rekao je Stojanović. Razgovor na hodniku je, kako kaže, započeo zbog spora koji je Grad Leskovac izgubio, a zbog odluke komisije u kojoj je sedeo i Vučković, na šta je Vučković reagovao psovkom.

„Ova vlast pravi greške koje su sve veće i veće prema svojim građanima, rekao je Stojanopvić, navodeći kako je pre nešto više od godinu dana dobio rešenje gradskih vlasti da skine zeleni krst iznad apoteke čiji je vlasnik i da skine naziv apoteke zbog „neke famozne takse“.

„Posle vođenja postupka – a u postupku je između ostalih učestvovao i Božidar Vučković kao član drugostepene komisije koja odlučuje po žalbi – preko Vrhovnog suda sam dobio presudu da, na osnovu zakona koji postoji, niko ne može da skine zeleni krst apoteci, niko ne može da skine naslov i da je to obaveza koje apoteke moraju da imaju“, rekao je Stojanović.

On je ocenio da se „radi ili o zloj nameri lokalne vlasti koja je pokušala da naplati ono što ne sme da naplati ili se radi o totalnom neznanju“.

„Ja zaista ne znam šta je gore – neznanje ili zloba, odnosno pokušaj uterivanja straha. To je jedini razog ove svađe. Ja sam samo tražio da svaki odgovorno radi svoj posao. Ali, to nije samo greška Bože Vučkovića, to je greška celog sistema, to je i greška Gorana Cvetanovića. Nemoguće je ostaviti ljude koji ne znaju svoj posao da rade tako osetljive stvari“, ocenio je Stojanović. On je naglasio da se, između ostalog, radi „o nečemu što je pitanje lepog vaspitanja, dobrih namera i znanja pre svega“.

„Ova vlast je nesposobna, nepismena i štetočinska“, ocenio je Stojanović posle incidenta u Skupštini Leskovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari