PUF pozvao premijerku da smeni Stefanovića 1Foto: M.P./ Danas

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) pozvao je danas premijerku Srbije Anu Brnabić da smeni ministra policije Nebojšu Stefanovića.

Razlog za to je navodna upotreba skladišta MUP-a na Avali za smeštanje oruža privatne firme GIM, čiji je predstavnik otac ministra finansija Branko Stefanović.

Taj pokret je u saopštenju apelovao na nadležno tužilaštvo da pokrene „hitnu i opsežnu istragu“ o navodnoj zloupotrebi državnih prostora za sticanje protivpravne imovinske koristi privatnih lica.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je ranije danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i tužilaštvo da „hitno“ odgovore „kako je moguće da oružje privatne firme GIM, čiji je predstavnik ministrov otac, Branko Stefanović, bude smešteno u skladištu MUP-a na Avali“.

Pokazujući fotografije sanduka sa pištoljima i puškama na kojima je sertifikat kompanije GIM, ona je ocenila da ti „dokazi“ stvaraju „osnovanu sumnju da se radi o oružju koje MUP oduzima građanima kako bi bilo uništeno, a umesto toga ga po bagatelnim cenama prodaje kompaniji GIM koja ga potom preprodaje za mnogo veću cenu“.

„Kako je moguće da oružje privatne fabrike GIM, za koju radi otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, bude smešteno u skladištu MUP-a čiji je prvi čovek upravo Nebojša Stefanović“, upitala je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari