Radojev (DS): Nova članica Gradskog veća Novog sada iz SNS omalovažava i vređa 1Foto: www.novisad.rs

Gradski funkcioner Demokratske stranke u Novom Sadu, Goran Radojev, ocenio je danas da izbor članice Srpske napredne stranke Dine Vučinić za članicu Gradskog veća „pokazuje suštinski kakav je odnos naprednjaka prema obrazovanju, ali i prema svim Novosđanima“.

Kako je preneo portal Nova, Radojev je rekao Vučinić da javno često iznosi uvrede na nacionalnoj osnovi, a svoje političke protivnike i omalovažava i vređa.

Portal je naveo i da je Vučinić na jednom od zasedanja Skupštine Grada Novog Sada s govornice prozvala jednog opozicionog odbornika jer ima govornu manu.

„Unapređenje obrazovanja treba da bude jedan od prioriteta grada Novog Sada i čitave države, a zaista nije jasno šta to kvalifikuje gospođu Vučinić za tu poziciju“, ocenio je Radojev.

Portal Nova podsetio je da se Vučinić obrazovanjem bavila u SNS kao članica Kadrovske komisije u Skupštini grada, te da je pre dve godine imala veliki uticaj na imenovanje direktora u novosadskim školama.

Kako su tada pisali mediji, ona je svim direktorima poručila „da svaka škola svoj godišnji finansijski plan od sada, umesto Gradu, mora prvo da pošalje njoj (Dini Vučinić) na odobrenje“, a to se odnosilo i na eventualne javne nabavke koje škole raspisuju.

Goran Radojev je objavio i biografiju Dine Vučinić u kojoj stoji da je, posle osam godina studiranja, 2014. diplomirala na privatnom „Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe“.

Vučinić je bila zaposlena kao pravnica u javnom preduzeću „Poslovni prostor“, a do 2020. godine i kao „vodeći stručni saradnik“ u Elektroprivredi Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari