Radomir Nikolić ponovo u trci za Kragujevac 1Foto: FoNet/ MOD (arhiva)

Aktuelni gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, koji je i lider lokalnog ogranka najverovatnije Srpske napredne stranke, biće, sudeći prema poslednjim saznanjima, gradonačelnički kandidat SNS i na predstojećim lokalnim izborima u šumadijskoj prestonici.

Na sednici Povereništva Srpske napredne stranke, koja je, kako prenosi portal InfoKG, održana uoči minulog vikenda, i kojoj je prisustvovao i predsednik Izvršnog odbora se stranke Darko Glišić, obznanjeno je da će Radomir Nikolić da sačini listu kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu za predstojeće izbore, što znači da je dobio podršku vrha SNS-a da ponovo bude kandidat za gradonačelnika Kragujevca.

Podrškom Izvršnog odbora SNS-a Radomiru Nikoliću stavljena je i tačka na verbalni rat koji je, mesecima unazad, trajao među zavađenim naprednjačkim klanovima u Kragujevca, tokom kojeg je iznete gomila, neretko i argumentima i dokazima potkrepljenih optužbi.

Da je, nakon posredovanja Darka Glišića, došlo do pomirenja svedoči i činjenica da su, odmah nakon prošlonedeljne sednice lokalnog ogranka SNS-a, obustavljeni komentari i međusobne optužbe SNS-ovaca na društvenim mrežama i lokalnim portalima.

Pozivima našeg lista i drugih medija tako se tokom vikenda nije odazivao nijedan od najagilnijih šumadijskih aktivista SNS-a i direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“ Vladica Stanojević, koga su, kako se javno govorilo i pisalo, ovdašnji naprednjaci ubrajali među ozbiljnije kandidate SNS-a za gradonačelničku funkciju u Kragujevcu.

Darko Glišić je, kako nezvanično saznajemo, kragujevačkim naprednjacima rekao da sve međusobne razmirice ostave po strani, kako bi ostvarili što bolji izborni rezultat u Kragujevcu.

Podrškom rukovodstva SNS-a Radomiru Nikoliću stavljena je tačka i na višegodišnje spekulacije, prema kojima će sin Tomislava Nikolića, usled nezadovoljstva lidera SNS-a Aleksandra Vučića njegovim učinkom u Kragujevcu, da bude nagrađen ambasadorskim mestom u Pekingu, te da će na gradonačelničkoj funkciji da ga zameni neki drugi naprednjak, ili, eventualno, bivši gradonačelnik i lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović, čiji su se najbliži saradnici tome doskora javno nadali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari