Radulović (DJB): Pretnja bojkotom najbolji način da se dođe do fer izbornih uslova 1Foto: Medija centar

Kako je navela ta stranka, Radulović je ocenio da spisak uslova za učešće na izborima treba svesti na četiri ključne tačke.

„Neozbiljno je postavljati 42 uslova i tražiti tehničku Vladu. Ponavljamo da uslove treba obezbediti u četiri ključne oblasti: sređivanje biračkih spiskova, fer pristup televizijama sa nacionalnom frekvencijom, neograničen pristup biračkom materijalu nakon izbora i kontrolu procesa ubacivanja listića u biračke kutije postavljanjem kamera na biračka mesta“, rekao je Radulović.

Radulović je oceni da bojkot „treba uozbiljiti“, kao i da to ima smisla jedino ukoliko mu pristupi cela prava opozicija.

„Ovo znači da u bojkotu treba da budu složni Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i Dosta je bilo“, dodao je on.

Prema Radulovićevim rečima, uspeh bojkota će se meriti izlaznošću.

„Neozbiljno je i netačno govoriti da se uspeh bojkota neće meriti izlaznošću. Ako bi izlaznost bila manja od 40 odsto i ako u Skupštini ne sedi prava opozicija, onda će građani znati da je to telo nelegitimno i da su odluke koje se tamo donose ništavne. To zna i vlast, ali i EU koja podržava sve što vlast radi, tako da će ubrzo nakon tih izbora morati da raspiše nove i usvoji zahteve opozicije. Moramo se suočiti sa činjenicom da EU, nažalost, podržava Vučića i sve što on radi u Srbiji i da na sve načine polušava da razbije bojkot. Razlog za podršku Vučiću nije samo Kosovo, več i činjenica da Vučić sprovodi imperijalnu politiku Nemačke, koja Balkan pretvara u koloniju jeftine radne snage. Bojkot ne najbolji način da se ovome odupremo“, kazao je Radulović.