Rakić: Članovi REM nedorasli zadatku 1Dragana Rakić Foto: FoNet/Marija Đoković

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić ocenila je danas kako su, odlukom da emitovanje rijaliti programa, u kom se redovno mogu videti skandalozni postupci učesnika, ne pomeri u noćni termin, članovi Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) potvrdili da nisu dorasli zadatku koji treba da obave.

„U sumnju su doveli i svoju nezavisnost, i svoju nepristrasnost, i svoju stručnost. Očigledno da ovakav sastav REM nije sposoban da se odupre pritisku partijskih televizija Srpske napredne stranke, kojima je dopušteno da na javnom dobru kakva je nacionalna frekvencija rade šta im je drago“, navela je u pisanoj izjavi Rakić.

S obzirom na to da nisu dorasli izazovu koji je postavljen pred njih i da se bave napadima na televiziju N1 umesto da ozbiljno pristupe svom poslu, Rakić smatra da bi, „najmoralnije bilo da još danas svi podnesu ostavke“ kako bi taj posao prepustili „nekim stručnijim, hrabrijim i moralnijim ljudima“.

Demokratska stranka insistira na promeni sastava REM i pružanja prilike profesionalnim i kredibilnim ljudima da donose najvažnije odluke, jer bez slobodne Regulatorne agencije za elektronske medije ne može biti ni slobodnih medija, poručila je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari