Miodrag Rakić, dugogodišnji najbliži saradnik i šef predsedničkog kabineta Borisa Tadića, ovih dana je odbio ponude i Dragana Đilasa i Tadića da dobije funkciju potpredsednika Demokratske stranke, saznaje Danas iz više izvora u DS. Ipak, kako nam je objašnjeno, „ima još vremena da se Rakić predomisli“, odnosno „uvek može da mu se uputi ponuda koja se ne odbija“.


U DS kažu da nijedna pozicija u stranci još nije garantovana, mada postoji saglasnost da će Đilas na Izbornoj skupštini 25. novembra biti izglasan za novog predsednika, a da će on prihvatiti da među potpredsednicima budu Tadićevi kandidati Nataša Vučković i Goran Ćirić.

Zanimljivo je da je Miodragu Rakiću od poraza Borisa Tadića na izborima za predsednika Srbije do danas uspelo da u isto vreme ostane najpoverljivija osoba aktuelnog lidera DS i da se poveže s Draganom Đilasom. Rakić je, kaže više izvora iz DS, aktivno učestvovao u sklapanju sporazuma o raspodeli moći u stranci između dvojice glavnih takmaca za „tron“ demokrata, formalno kao Tadićev čovek, ali vodeći računa i da Đilasovi interesi budu ostvareni.

Kako je u juče objavljenoj analizi navela kompanija International Communications Partners (ICP), u čijem je odboru između ostalih i biznismen Goran Vesić, „Rakić je sebi (posle dogovora Đilasa i Tadića) obezbedio početak značajne, javne političke karijere koju je zaslužio jer je uložio svu snagu da se postigne sporazum i ne dođe do podele stranke. Kako će se na javnoj sceni snaći „čovek iz senke“ pokazaće vreme, ali njegov uticaj i kod novog predsednika će biti veliki, čak i da odluči da ne postane potpredsednik“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari