Rašković Ivić: Vučićev režim ugasio institucije 1Foto: N1

Potpredsednica Narodne stranke i poslanica u skupštini srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „jedina institucija koja funkcioniše“

Ona je dodala da je njegov režim sve ostale gotovo „ugasio“, i da se opozicija zbog toga odlučila na bojkot institucija, saopštila je Narodna stranka.

„Vučić hapsi, sudi, porađa, predstavlja policiju, ide po domovima za stare… Kakve su to institucije kada niko ne može da sruši nelegalni objekat na vrhu Kopaonika, a Ustavni sud se proglasio nenadležnim za smanjenje penzija i briselske sporazume kojima je Kosovo i Metohija predato Albancima? Na šta liči Skupština Srbije čiji je rad obesmišljen“, prenosi stranka izjavu Sande Rašković Ivić.

Ona je, povodom hapšenja predsednika beogradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, osumnjičenog za podstrekavanje na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, ocenila kako se Vučić odlučio da uhapsi Simonovića zbog kritika koje je dobio na međunarodnom skupu u Davosu.

„Simonović je žrtvovan jer nisu mogli dalje, a Srbija je puna simonovića iz SNS. Novinaru Jovanoviću rekli su, kada je ranije prijavljivao pretnje, da ne mogu ništa da učine dok Vučić ne odluči da ga pusti niz vodu. Bile su potrebne tri godine da se neko osvrne na vapaje Jovanovića“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je, istobvremeno, nazvala „skandaloznom“ izjavu ministra prosvete Mladena Šarčevića da „nema ozbiljnijih imena“ među više od 600 profesora koji su podržali građanske proteste u gradovima širom Srbije.

„To kaže čovek koji sedi u vladi u kojoj sede ljudi sa kupljenim diplomama i dvojica ministara sa dokazano plagiranim doktoratima“, rekla je Sanda Rašković Ivić u emisiji RTS „Da, možda, ne“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari