Rasprava povodom Crne Gore u "keč ol raju" 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković; Zoran Mrđa

U raspravama na društvenoj mreži Tviter povodom crnogorskih izbora zapažen je okršaj naprednjaka Vladimira Đukanovića i marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića, koji u svim nastupima podržava vlast SNS u kojoj je Đukanović istaknuti član.

„Ni tebe se ne tiče što se ja divim jedinstvu naroda i Crkve. Nemoj samo ti od mene Vučića da braniš. Baš je degutantno. PS: Primi saučešće što ti je Milo izgubio“, napisao je Đukanović.

„To za koga sam ja radio tebe se ne tiče. Nego objasni ti Vučiću zašto se diviš mračnjaku i antihrišćaninu, koji je bacao klevete na predsednika tvoje zemlje i vređao ga na najstrašniji način…“, uzvratio je Nebojša Krstić, aludirajući na to što je mitropolit Amfilohija 2013. „održao“ opelo tadašnjem premijeru Ivici Dačiću zbog potpisivanja prvog Briselskog sporazuma o Kosovu. („Nikada Vučiću nisam držao opelo. Uradio sam to ondašnjem premijeru Ivici Dačiću i ondašnjoj Skupštini Srbije. Međutim, ako Vučićevi saradnici to opelo prihvataju, onda ja tu ne mogu ništa“, izjavio je tim povodom Amfilohije pre par godina).

Navedenu raspravu Krstića i Đukanovića je jedan anonimni Tviteraš označio kao „problemi u keč ol raju“, ciljajući na to što je Srpska napredna stranka partija tipa „uhvati sve“ opcije od liberalne do konzervativne.

Prethodno je Krstić izneo ovakvu ocenu: „E sad, ako ćemo racionalno: nije opozicija u CG pobedila, nego je Milo izgubio ulazeći u potpuno nepotrebni fajt sa Amfilohijem, čovekom koji mu je verno služio prethodnih 30 godina, a i još bi da mu se ovaj nije petljao u imovinu“.

Takođe je podelio snimak koji je Vladimir Đukanović podelio na Tviteru, kako se Zdravko Krivokapić, glavni kandidat opozicije, pozdravlja sa vladikom Amfilohijem.

Na ocenu Đukanovića na podeljenom snimku „divno videti“, Nebojša Krstić je uzvratio sa: „Ovaj levo je onaj što je bacao najužasnije i najprostačkije kletve na Vučića. LGBT i slične manjinske grupe da i ne pominjem. Zato se pitam šta je ovde divno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari