Razgovor državne sekretarke MUP sa ambasadorom Kipra 1Foto:MUP

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Kipra Konstantinosom Eliadesom o unapređenju saradnje policija dveju zemalja, kao i argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Popović Ivković se zahvalila na podršci koju je Kipar pružio Srbiji na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola koja je održana u Dubaiju i ocenila da prijateljstvo Srbije i Kipra počiva na međusobnom razumevanju i uzajamnoj podršci u zaštiti važnih nacionalnih interesa.

Ona je istakla da i samo ponovno razmatranje zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava, ali i pravila ove policijske organizacije, saopštio je MUP.

Državni sekretar je podsetila da samo države članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice Interpola, te bi eventualni prijem takozvanog Kosova predstavljao ozbiljan presedan koji bi mogao imati dalekosežne posledice po sve države.

Popović Ivković je podsetila da je prošlogodišnji sastanak potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i kiparskog ministra unutrašnjih poslova Konstantinosa Petridisa doprineo jačanju saradnje policija dveju zemalja.

Eliades i Popović Ivković su tokom sastanka razgovarali o daljem intenziviranju saradnje između dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i vanrednih situacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari