Rističević: Čupić nije nikakva moralna gromada 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Marjan Rističević, poslanik sa liste Srpske napredne tokom rasprave o zakonima iz oblasti prosvete rekao je da oni poslanici koji bojkotuju rad parlamenta nisu nikakvi borci za slobodu, nisu nikakav izlaz, niti svetlo na kraju tunela, već najcrnji mrak.

“Mi njima dajemo pare, oni idu u šetnju. Država je dobra prema njima, a oni državi vraćaju na najgori mogući način, tako što žele da optežaju poziciju Srbije u možda presudnoj 2019. godini“, rekao je Rističević, koji se posebno osvrnuo na, kako je rekao na “veliku moralnu gromadu profesora FPN Čedomira Čupića.

Rističević je objasnio da se Čupićeva grandioznost sastoji u tome što je član mnogih etičkih odbora i što je bio član upravljanja Agencije za borbu protiv korupcije.

“Ovo je čovek koji je na predavanjima prijavljen za seksualno uznemiravanje svojih studentkinjha, više puta. Na predavanjima je umesto o korupciji govorio o žlezdama u ženskom polnom organu. Da li je on uopšte dostojan profesorske funkcije. Verovatno se njegovo učenje završilo završetkom fakulteta i sanjarenjem o koleginicama studentkinjama. Verovatno nije izašao mentalno iz tog perioda“, rekao je Rističević i dodao da je takav čovek na protestima tražio ostavku i govorio o moralu predsednika republike Aleksandra Vučića.

Rističević je posumnjao i u kvalitet ostalih profesora na FPN. ”Da zavrnete rukave i da probate da raščistite na tom fakukltetu, sa ovakvim profesorima trebaće vam tri godine upornog rada i nećete daleko stići. Čast izuzecima”, rekao je Rističević.

I naprednjak Marko Atlagić, govoreći o predloženim zakonima optužio je Tinde Kovač Cerović, jednu od potpisnica podrške građanskim protestima “1 od 5 miliona”, da je glavni krivac što vaspitanja nema u školama i društvu.

“ Tvorci strategije obrazovnja ogromne sume novca su uzeli na račun pisanja i zbog toga danas demonstriraju po ulicama Beograda, da ne spomiunjem Anu Pešikan, Tinde Kovač Cerović i psihologe“, rekao je Atlagić, aludirajući na Borisa tadića. On je dodao da se zalaže da temelj udžbenika mora biti nekoliko rečenica – bez rada nema života , ja volim svoje roditelje, ja volim svoju otadžbinu i sve dobronamerne ljude sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari