Rističević : Koliko je Srbiju koštala Jeremićeva karijera 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Marjan Rističević, poslanik sa liste SANS zatražio je od Vlade Srbije da mu zvanično dostavi podatke koliko je politička karijera Vuka Jeremića u UN koštala ovu zemlju .

”Koliko smo mi kao narod i država platili. Tu informaciju dugujemo našem narodu“, rekao je Rističević u delu sednice Skupštine Srbije posvećene poslaničkim pitanjima.

Rističević je pitao i da li je tačno da je Jeremićeva plata bila 10.000 dolara, da je “njegov skromni stan“ u Njujorku koštao 15.000 dolara i da li je tačno da je njegov vozač imao platu šest hiljada dolara i da li je tačno da je njegovo preseljenje koštalo 112.000 evra.

” Da li je tačno da je za papir i fotrokopir potrošio između 250 i 300.000 evra, a za kancelarijski materijal oko 300.000. Dakle to su narodne pare i kako kaže stranka bivšeg režima – mi dugujemo našem narodu tačne odgovore. Poštujem i cenim što je emitovan “marš na Drinu, ali se na kraju ispostavilo da je to “ U boj krenite junaci”, ili u “kabinet krenite junaci”, rekao je Rističević, koji nije zaobišao zaštitrnika građana Sašu Jankovića, za koga je rekao da se pretvorio u “zaštićenika”.

Upitao je vladu i Skupštinu šta će preduzeti “povodom političkog divljanja zaštitnika građana. On je upitao koje će mere preduzeti u vezi Jankovićevog kršenja Zakona o zaštitniku građana, odnosno člana 10. Rističević se dotakao i Poverenika za koga je rekao da je postao politički zaverenik, a upitao je i da li su tačne informacije da su “zaštićenik i zaverenik” dobili od britanske ambasade 80.000 funti 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari