Romska partija podržava zahteve organizatora protesta u Beogradu 1Foto: FoNet Marija Djokovic

Romska partija na čelu sa Srđanom Šajnom pozvala je danas svoje simpatizere da na najrazličitije demokratske načine podrže zahteve koje su definisali organizatori građanskih protestnih šetnji u Beogradu.

Romska partija je navela da je zahtev za smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića „logičan potez“ s obzirom na „ukupno stanje u ovom Ministarstvu“, ukazujući i na pritiske najviših funkcionera MUP-a u procesu izbora za predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine o čemu su, kako su naveli, upozoravali u više navrata.

„Nažalost ni ministar ni Vlada nisu imali snage da se suprotstave takvim nezakonitim pritiscima što pokazuje sveobuhvatnu nemoć da se bori sa korupcijom u državnim organima“, navela je Romska partija.

Zatražili su da se „vrlo jasno izjasne opozicione partije da li će u nekoj od budućih vlada da prihvate učešće Rasima Ljajića koji je odgovoran zajedno sa svojim saradnicima za nezakonito izopštavanje iz političkog života romske zajednice u Ustavom garantovanih političkih procesa, i to u svim vladama u kojima je učestvovao“.

„Tražimo od opozicionih blokova jasan stav po pitanju učešća nacionalnih manjina u naredne izborne procese što će nam pomoći da donesemo kvalitetnu odluku o eventualnom zajedničkom učestvovanju sa njima u narednom izbornom ciklusu“, navela je Romska partija.

Poručili su da ne žele da sarađuju ni sa kim ko danas proizvodi medijski mrak, ugrožava samostalno funkcionisanje pravosudnih organa, vrši nasilje nad demokratijom i sprovodi politički teror svake vrste čiji su sastavni deo nasilje i organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari