Ružić: Niš očekuje politička odluka 1Ministar Branko Ružić Foto: MDULS

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je danas da u Nišu ne mora nužno da bude uveden privremeni organ ako u naredna dva dana ne bude održana sednica Gradske skupštine, već će to biti predmet političke odluke, koja će biti doneta na sednici Vlade, prenose Južne vesti.

Ružić se pozvao na član Zakona o lokalnoj samoupravi koji, kako kaže, ne pridviđa da se nakon isteka tri meseca od poslednje sednice obavezno uvode privremene mere.

Ako je pitanje bilo da li će po automatizmu biti uveden privremeni organ odgovor je da neće, to će biti predmet političke odluke koja će biti doneta na sednici Vlade, kazao je Ružić.

Prema njegovim rečima, ako se za tri meseca ne održi nijedna sednica Gradske skupštine, Vlada nije u zakonskoj obavezi da uvede privremene mere, ali to može da učini.

Za sada nije poznato da li će u zakonskom roku biti održana sednica Skupštine Niša, jer odbornici nisu dobili poziv, a predsednik Skupštine grada Rade Rajković nije odgovarao na brojne pozive i poruke novinara.

Za gradsku vlast je kamen spoticanja postao niški aerodrom i već tri meseca se ne zakazuju sednice Gradske skupštine. Ako je ne bude do 23. juna Niš bi mogao da dobije privremeni organ, koji bez pitanja može da prenese vlasništvo nad Aerodromom „Konstantin Veliki“ državi, navode Južne vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari