Ružić: Pirot ima jednu zdravu Gradsku upravu 1Foto: Zoran Panić

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić danas je boravio u Pirotu i Babušnici. Posle razgovora sa predsednicom opštine Babušnica, Sladjanom Nikolić, Ružić je potom razgovarao sa zamenikom gradonačelnika Pirota Vidojkom Panajotovićem i predstavnicima Gradske uprave.

Posle sastanka sa Panajotovićem, Ružić je izjavio da mu je drago što je danas posetio Grad Pirot i opštinu Babušnica.

Gradska uprava u Pirotu odgovara na sve izazove koji se pojave u funkcionisanju jedne zdrave gradske uprave i pitanje novog zapošljavanmja svakako će dobiti jedan pozitivan epilog jer je pirot racionalan i da ima finansijski potencijala da se nova radna mesta finansiraju iz budžet. Na nekoj od sledećih sastanaka Komisije Vlade mi ćemo svakako imati i Grad Pirot“, rekao je Ružić.

On je podsetio da je za godinu i po dana Komisija Vlade odobrila 13 radnih mesta Gradskoj upravi Pirot i da je ovo Ministarstvo upoznato sa nedostatkom radnika u upravi i u javnim preduzećima i ustanovama.

Ružić je dodao da je Pirotu iz Fonda za lokal za E -upravu odobreno tri miliona dinara a odobreno je i 5,2 miliona dinara i za jedinstveno upravno mesto.

Pored toga iz ministarstva koje vodi Slavica Djukić Dejanović odobreno je 13,7 milion dinara za predškolsku ustanovu “Čika Jova Zmaj“, rekao je Ružić.

Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović je rekao da lokalna samouprava Pirota ima dobru saradnju sa ovim Ministarstvom i da je na današnjem sastanku ministra Ružića upoznao sa problemom nedostatka radnika u Gradskoj upravi i javnim ustanovama čiji je osnival gradska skupština i da očekuje pomoć

– Ministra sam upoznao sa problemima koje imamo oko zabrane zapošljavanja. U gradskoj upravi nam nedostaje 36 radnika a na nivou lokalne samouprabve 80 radnika. Nedostaju radnmici i u Domu zdravlja. Nadam se da ćemo taj problem rešiti jer smo do sada imali dobru saradnju sa ovim ministarstvom, rekao je Panajotović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari