Sa Interpolovom poternicom pored Lavrova 1Foto:Fonet

Nemanja Ristić, za kojim je raspisana međunarodna crvena poternica Interpola,fotografisao se u Beogradu pored šefa ruske diplomatije
Sergeja Lavrova, javila je danas Televizija N1.

Ristić se našao na poternici zbog sumnje da je jedan od organizatora neuspešnog terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori.

Navodi se da se Lavrov u ponedeljak, pošto je sa ministrom za rad i boračka pitanja Aleksandrom Vulinom položio vence na groblje Oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu, fotografisao sa pripadnicima desničarske organizacije Zavetnici. Među njima se može videti i Ristić.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica je početkom meseca raspisao crvenu poternicu  Interpola za Ristićem, zbog sumnje da je jedan od organizatora stvaranja kriminalne grupe koja je planirala da izvede terorističke napade na dan izbora.

Pored Ristića su na poternici i državljani Srbije Predrag Bogićević i Miloš Jovanović, kao i državljani Rusije Eduard Širakov i Vladimir Popov.

Viši sud u Beogradu je Ristiću u avgustu prošle godine odredio meru obaveznog psihijatrijskog lečenja na slobodi, jer je uredniku Informativnog programa B92 Veranu Matiću, tadašnjem američkom ambasadoru u Srbiji Majklu Kirbiju i republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac pretio da će biti streljani, navodi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari