Samoopredeljenje: Nastavljamo da radimo na stvaranju nove Vlade 1Kurti Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Pokret Samoopredeljenje (PS) je večeras objavilo da nastavlja angažovanje na formiranju nove Vlade Kosova iako još uvek nije postignut dogovor sa Demokratskim savezom Kosova.

Kako je objavljeno na fejsbuku, zbog toga je Kurti danas nastavio susrete sa predstavnicima manjinskih zajednica zastupljenih u kosovskom parlamentu.

„Razgovarali su o programu nove vlade, a posebno o njenom uticaju na poboljšanje života manjina i njihovu ekonomsku i socijalnu integraciju na Kosovu. Takođe se razgovaralo o mogućim imenima ministara iz manjina, od kojih jedan mora biti iz redova kosovskih Srba. Jasno podvlačimo da nije bilo razgovora o uključivanju određenih manjinskih entiteta u vladajuću koaliciju“, kaže se u postu na fejsbuku čime se odgovara na izjave da je danas sa Srpskom listom dogovorena koalicija.

Takođe se ističe da je DSK dato devet ponuda ali da nijedna nije naišla na njihovo prihvatanje.

PS objavljuje da je pre sastanka sa pripadnicima manjina upućen zahtev Predsedništvu Skupštine da sazove sednicu Skupštine Kosova za ponedeljak u 11 časova.

Predsedništvo Skupštine Kosova je za petak zakazalo sednicu na kojoj treba da se odluči o datumu održavanja sednice na kojoj bi trebalo da se glasa o premijeru i ministrima Vlade Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari