Sanda Rašković Ivić: Tužilaštvo da sasluša Vučića i Vulina 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi Tužilaštvo za organizovani kriminal trebalo da sasluša predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, povodom navoda Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, okrivljenih za više surovih ubistava, da su se viđali sa predsednikom i ministrom, saopšteno je iz Narodne stranke.

Rašković Ivić je za televiziju Nova S izjavila, da bi, u slučaju da je Belivuk rekao da se sastajao sa nekim od lidera opozicije, „taj za 15 minuta doveden i saslušan u tužilaštvu“.

„Iako bi Belivuk i Miljković mogli i da izmišljaju, bilo bi normalno da tužilaštvo sasluša Vučića i Vulina. Neka Vučić i Vulin nastupe u tužilaštvu sa istom lakoćom sa kojom su nastupili na televiziji Pink“, rekla je Rašković Ivić.

Ona je navela da je Belivukov klan „nastajao i rastao za vreme Vučićeve vlasti“, a da Vučić nije dao ključne odgovore o tome.

„Nije dovoljno žrtvovati Nebojšu Stefanovića, potopiti ga i tako oprati ruke. Vlast je slizana sa mafijom, a ne pada. Stefanović je viđen da bude žrtvovan i on ima mnogo putera na glavi, tresu ga kriminalne afere, ali su njegova saznanja takva da ne mogu lako da ga smene“, rekla je Rašković Ivić.

Rašković Ivić je podsetila da je, po transkriptu izjave date tužiocu koju je objavio KRIK, „Belivuk član Srpske napredne stranke od 2011. godine“.

„On i njegovi momci su ‘sredili’ tribinu i disciplinovali, odnosno tukli sve koji su vikali protiv Vučića, bili su na inauguraciji Vučića i to samo nekoliko meseci nakon što su pušteni iz pritvora za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića na šinama u Ulici 27. marta, dejstvovali su na protestima u julu 2020. godine…“, zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Sanda Rašković Ivić: Tužilaštvo da sasluša Vučića i Vulina”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.